Bovendien stonden de banken voor een recordbedrag aan kredieten toe. De groei blijkt uit de purchasing managers' index die door de bank HSBC Holdings gepubliceerd wordt.

De index kwam deze maand uit op 55, tegenover 55,10 in augustus. Elke lezing van de index boven 50 wijst in de richting van groei, onder 50 is er sprake van een krimp van de activiteiten.

Xing Ziqiang, econoom bij China International Capital Corp. in Beijing, verwacht dat de groei van de Chinese economie gaat versnellen, onder andere vanwege het opnieuw aantrekken van de uitvoer. Bovendien zijn ook de Chinezen zelf meer gaan consumeren.

Bovendien stonden de banken voor een recordbedrag aan kredieten toe. De groei blijkt uit de purchasing managers' index die door de bank HSBC Holdings gepubliceerd wordt. De index kwam deze maand uit op 55, tegenover 55,10 in augustus. Elke lezing van de index boven 50 wijst in de richting van groei, onder 50 is er sprake van een krimp van de activiteiten. Xing Ziqiang, econoom bij China International Capital Corp. in Beijing, verwacht dat de groei van de Chinese economie gaat versnellen, onder andere vanwege het opnieuw aantrekken van de uitvoer. Bovendien zijn ook de Chinezen zelf meer gaan consumeren.