Wel zal tijdens de tweede helft van het jaar een vertraging van de groei worden vastgesteld. Die zou met name te wijten zijn aan de moeilijkere vergelijkingsbasis ten opzichte van vorig jaar.

Qing Wang en Steven Zhang, twee economen bij Morgan Stanley, waarschuwen anderzijds van een duidelijke vertraging van de Chinese economie in de tweede helft van het jaar.

Mogelijk zal de Chinese regering de objectieven wat betreft kredietverstrekking versoepelen. Dit zou kunnen gebeuren in het vierde kwartaal, wanneer het aantal toegestane kredieten is afgenomen.

Wel zal tijdens de tweede helft van het jaar een vertraging van de groei worden vastgesteld. Die zou met name te wijten zijn aan de moeilijkere vergelijkingsbasis ten opzichte van vorig jaar. Qing Wang en Steven Zhang, twee economen bij Morgan Stanley, waarschuwen anderzijds van een duidelijke vertraging van de Chinese economie in de tweede helft van het jaar. Mogelijk zal de Chinese regering de objectieven wat betreft kredietverstrekking versoepelen. Dit zou kunnen gebeuren in het vierde kwartaal, wanneer het aantal toegestane kredieten is afgenomen.