Nochtans kan het nog erger, tenminste wanneer we een Amerikaanse auteur mogen geloven. Larry McDonald, auteur van "A Colossal Failure of Common Sense: The Inside Story of the Collapse of Lehman Brothers", heeft de grootste twijfels over de Chinese economische indicatoren.

Twijfels nemen met de dag toe

Volgens McDonald nemen de twijfels over de betrouwbaarheid van de Chinese macro-economische indicatoren zoals die door de overheid worden gepubliceerd met de dag toe. Hij vreest dat de Chinese economische cijfers even hard gemanipuleerd worden als de LIBOR.

In die zin kan de impact van het manipuleren van de Chinese BBP-cijfers erger zijn dan de manipulatie van de LIBOR, want het vertrouwen in het financieel systeem verdwijnt volledig wanneer overheden bewust valse gegevens publiceren. In welke mate de cijfers precies worden gemanipuleerd door Beijing, kan McDonald niet zeggen.

Nochtans kan het nog erger, tenminste wanneer we een Amerikaanse auteur mogen geloven. Larry McDonald, auteur van "A Colossal Failure of Common Sense: The Inside Story of the Collapse of Lehman Brothers", heeft de grootste twijfels over de Chinese economische indicatoren. Twijfels nemen met de dag toe Volgens McDonald nemen de twijfels over de betrouwbaarheid van de Chinese macro-economische indicatoren zoals die door de overheid worden gepubliceerd met de dag toe. Hij vreest dat de Chinese economische cijfers even hard gemanipuleerd worden als de LIBOR. In die zin kan de impact van het manipuleren van de Chinese BBP-cijfers erger zijn dan de manipulatie van de LIBOR, want het vertrouwen in het financieel systeem verdwijnt volledig wanneer overheden bewust valse gegevens publiceren. In welke mate de cijfers precies worden gemanipuleerd door Beijing, kan McDonald niet zeggen.