Hoewel dit natuurlijk geen goed nieuws is, nemen de analisten van ABN Amro deze cijfers met meer dan een korreltje zout, omdat de vrije dagen rondom het Chinese nieuwjaar in deze periode vielen.

Zij verwachten nog steeds een zachte landing van de Chinese economie en een groei die zich dit jaar zal stabiliseren rond de 8%.

Een andere negatieve factor was de verlaging van de kredietstatus van Italië. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de rating met een stap naar BBB+.

Dat was geen grote verrassing, maar herinnerde wel weer aan de zwakke politieke situatie en groeivooruitzichten waar het land mee te maken heeft.

De analisten van ABN Amro verwachten dat uiteindelijk een nieuwe regering zal ontstaan (waarschijnlijk pas na nieuwe verkiezingen) die zich zal aanpassen aan de Europese begrotingseisen, en dat het vangnet van de ECB spanningen in de de tussentijd zal opvangen.

Hoewel dit natuurlijk geen goed nieuws is, nemen de analisten van ABN Amro deze cijfers met meer dan een korreltje zout, omdat de vrije dagen rondom het Chinese nieuwjaar in deze periode vielen. Zij verwachten nog steeds een zachte landing van de Chinese economie en een groei die zich dit jaar zal stabiliseren rond de 8%. Een andere negatieve factor was de verlaging van de kredietstatus van Italië. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de rating met een stap naar BBB+. Dat was geen grote verrassing, maar herinnerde wel weer aan de zwakke politieke situatie en groeivooruitzichten waar het land mee te maken heeft. De analisten van ABN Amro verwachten dat uiteindelijk een nieuwe regering zal ontstaan (waarschijnlijk pas na nieuwe verkiezingen) die zich zal aanpassen aan de Europese begrotingseisen, en dat het vangnet van de ECB spanningen in de de tussentijd zal opvangen.