Het is uiteraard gevaarlijk om de economie te snel te laten afkoelen en dus hopen de economen dat de Chinese regering bijkomende stimuleringsmaatregelen zal treffen. President Xi Jinping heeft echter deze week koud water over die hoop gegoten, van nieuwe maatregelen is voorlopig geen sprake.

De Chinese economie zal in een 'new normal' situatie minder snel groeien, aldus Xi Jinping. Die situatie van een 'new normal' gaat onvermijdelijk gepaard met de overgang van een export- naar een consumptiegedreven economie en dan kan van extra stimuleringsmaatregelen geen sprake meer zijn.

Het is uiteraard gevaarlijk om de economie te snel te laten afkoelen en dus hopen de economen dat de Chinese regering bijkomende stimuleringsmaatregelen zal treffen. President Xi Jinping heeft echter deze week koud water over die hoop gegoten, van nieuwe maatregelen is voorlopig geen sprake. De Chinese economie zal in een 'new normal' situatie minder snel groeien, aldus Xi Jinping. Die situatie van een 'new normal' gaat onvermijdelijk gepaard met de overgang van een export- naar een consumptiegedreven economie en dan kan van extra stimuleringsmaatregelen geen sprake meer zijn.