Dat zal op de eerste plaats het gevolg zijn van het aflopen van de stimuleringsmaatregelen, maar daarnaast zullen ook de gevolgen van de monetaire verstrakking voelbaar gaan worden.

Bovendien zal Beijing kosten noch moeite gaan sparen om enkele overhitte sectoren te doen afkoelen. Daarbij wordt uiteraard op de eerste plaats naar de vastgoedmarkt verwezen.

Volgens Vikram Nehru, hoofdeconoom voor East Asia en de Pacific, is er in China nog voldoende ruimte om de rente te verhogen. De volgende renteverhoging zou wel eens zeer snel kunnen komen.

Dat zal op de eerste plaats het gevolg zijn van het aflopen van de stimuleringsmaatregelen, maar daarnaast zullen ook de gevolgen van de monetaire verstrakking voelbaar gaan worden. Bovendien zal Beijing kosten noch moeite gaan sparen om enkele overhitte sectoren te doen afkoelen. Daarbij wordt uiteraard op de eerste plaats naar de vastgoedmarkt verwezen. Volgens Vikram Nehru, hoofdeconoom voor East Asia en de Pacific, is er in China nog voldoende ruimte om de rente te verhogen. De volgende renteverhoging zou wel eens zeer snel kunnen komen.