Meer zelfs: de Chinese economie wordt rechtstreeks bedreigd door kredietenprobleem. Het is momenteel niet helemaal duidelijk welke afmetingen dit probleem heeft aangenomen, maar volgens Xie staat het als een paal boven water dat het percentage aan uitstaande probleemkredieten met dubbele cijfers moet geschreven worden.

Heel wat trusts zijn diep in het rood gezakt, de omvang van deze industrie alleen wordt geraamd op 10.000 miljard reminbi. Volgens de China Banking Regulatory Commission is het bedrag aan slechte kredieten bij de Chinese banken in het derde kwartaal van 2013 aan het hoogste tempo in acht jaar gestegen. Veel banken hebben grote bedragen geleend aan trusts die nu in moeilijkheden verkeren.

Meer zelfs: de Chinese economie wordt rechtstreeks bedreigd door kredietenprobleem. Het is momenteel niet helemaal duidelijk welke afmetingen dit probleem heeft aangenomen, maar volgens Xie staat het als een paal boven water dat het percentage aan uitstaande probleemkredieten met dubbele cijfers moet geschreven worden. Heel wat trusts zijn diep in het rood gezakt, de omvang van deze industrie alleen wordt geraamd op 10.000 miljard reminbi. Volgens de China Banking Regulatory Commission is het bedrag aan slechte kredieten bij de Chinese banken in het derde kwartaal van 2013 aan het hoogste tempo in acht jaar gestegen. Veel banken hebben grote bedragen geleend aan trusts die nu in moeilijkheden verkeren.