Barclays is van mening dat de Chinese economie op een tijdelijke harde landing afstevent, zeker op korte termijn. De Chinese economie moet op zoek naar een nieuw evenwicht, terwijl anderzijds de schulden verder zullen moeten worden afgebouwd.

Daar zijn onvermijdelijk economische risico's aan verbonden.

De Chinese economie stevent volgens Barclays op een tijdelijke harde landing af, waarbij de BBP-groei kan terugvallen tot in de buurt van 3%.

Dat zou binnen de komende drie jaar gebeuren, waarna de economische groei weer kan versnellen. De inzinking zou dus slechts van tijdelijke aard zijn.

Barclays is van mening dat de Chinese economie op een tijdelijke harde landing afstevent, zeker op korte termijn. De Chinese economie moet op zoek naar een nieuw evenwicht, terwijl anderzijds de schulden verder zullen moeten worden afgebouwd. Daar zijn onvermijdelijk economische risico's aan verbonden. De Chinese economie stevent volgens Barclays op een tijdelijke harde landing af, waarbij de BBP-groei kan terugvallen tot in de buurt van 3%. Dat zou binnen de komende drie jaar gebeuren, waarna de economische groei weer kan versnellen. De inzinking zou dus slechts van tijdelijke aard zijn.