Bovendien vertoont ook de situatie op de Chinese arbeidsmarkt duidelijke signalen die op verbetering wijzen. Maar heel andere geluiden bereiken ons uit de Japanse economie, de Japanse index van de aankoopmanagers is voor de eerste keer in drie maanden gedaald.

De situatie op de Japanse arbeidsmarkt was daarenboven in de afgelopen 11 maanden nooit zo slecht als vorige maand. Vooral zorgwekkend is dat de Japanse staalindustrie een zware inzinking kende, zowel de binnenlandse vraag als de export boerde in juli fors achteruit.

Bovendien vertoont ook de situatie op de Chinese arbeidsmarkt duidelijke signalen die op verbetering wijzen. Maar heel andere geluiden bereiken ons uit de Japanse economie, de Japanse index van de aankoopmanagers is voor de eerste keer in drie maanden gedaald. De situatie op de Japanse arbeidsmarkt was daarenboven in de afgelopen 11 maanden nooit zo slecht als vorige maand. Vooral zorgwekkend is dat de Japanse staalindustrie een zware inzinking kende, zowel de binnenlandse vraag als de export boerde in juli fors achteruit.