The Purchasing Managers' Index kwam uit op 50,10 in februari, zo maakten de National Bureau of Statistics en de China Federation of Logistics and Purchasing vanmorgen bekend.

De index stond in februari op 50,10, tegenover nog een stand van 50,40 in januari. De consensusverwachting lag op een index van 50,50.

Elk lezing van de index boven 50 betekent dat de activiteiten in de Chinese fabrieken toenemen, onder 50 is er sprake van een krimp

Het economisch herstel in China zet zich dus verder, zij het in een eerder bescheiden tempo. De Chinese economie wordt afgeremd doordat zowel de binnen- als de buitenlandse vraag werden afgeremd. Het valt nog af te wachten of het herstel in de komende maanden in een stroomversnelling kan raken.

The Purchasing Managers' Index kwam uit op 50,10 in februari, zo maakten de National Bureau of Statistics en de China Federation of Logistics and Purchasing vanmorgen bekend. De index stond in februari op 50,10, tegenover nog een stand van 50,40 in januari. De consensusverwachting lag op een index van 50,50. Elk lezing van de index boven 50 betekent dat de activiteiten in de Chinese fabrieken toenemen, onder 50 is er sprake van een krimp Het economisch herstel in China zet zich dus verder, zij het in een eerder bescheiden tempo. De Chinese economie wordt afgeremd doordat zowel de binnen- als de buitenlandse vraag werden afgeremd. Het valt nog af te wachten of het herstel in de komende maanden in een stroomversnelling kan raken.