De PMI, de index die de graadmeter is van de activiteit, is in oktober voor de derde maand op rij gestegen. De bouw zit nog altijd in de lift en de kleinhandelsverkopen zijn in oktober nog eens met 14,2% gestegen.

De inflatie is wel ontspoord in oktober (4,4 %). Daarom heeft de Chinese regering restrictieve maatregelen genomen om de prijsontwikkeling beter in de hand te houden.

De overheid wil echter vermijden dat de economie bruusk vertraagt. De economen verwachten dan ook dat de bbp-groei licht zal vertragen van 10,1% in 2010 tot 9,1% in 2011.

De PMI, de index die de graadmeter is van de activiteit, is in oktober voor de derde maand op rij gestegen. De bouw zit nog altijd in de lift en de kleinhandelsverkopen zijn in oktober nog eens met 14,2% gestegen. De inflatie is wel ontspoord in oktober (4,4 %). Daarom heeft de Chinese regering restrictieve maatregelen genomen om de prijsontwikkeling beter in de hand te houden. De overheid wil echter vermijden dat de economie bruusk vertraagt. De economen verwachten dan ook dat de bbp-groei licht zal vertragen van 10,1% in 2010 tot 9,1% in 2011.