Goldman Sachs houdt voor dit jaar nog steeds rekening met een stijging van het BBP met 11,40%, ook na de recente verhoging van de reserves die de banken verplicht zijn om aan te houden. Vorig jaar groeide de Chinese economie met 8,70%.

De analisten van Goldman Sachs zijn van mening dat de export weer gaat aantrekken. Januari was een betere maand voor de export en alles wijst er op dat februari eveneens beter zal zijn.

Lu Ting, hoofdeconoom voor Bank of America-Merrill Lynch in Hong Kong, is van mening dat het westen de capaciteit van de regering onderschat om de economie vlot te doen draaien. Het terugdraaien van de stimuleringsmaatregelen zal bovendien weinig problemen opleveren.

Merrill Lynch rekent voor dit jaar op een groei met 10,10%. Ook andere bronnen verwachten dat de BBP-groei de kaap van 10% zal blijven overtreffen. Capital Economics rekent bijvoorbeeld op een groei met 10% rond.

Lu Ting is van mening dat China de reserveverplichtingen bij de banken nog verder kan optrekken. Lu houdt zelfs rekening met een verhoging van de verplichtingen met anderhalf procent.

Mark Williams van Capital Economics sluit niet uit dat de People's Bank of China al in maart haar basisrente gaat verhogen, kwestie van de inflatie in toom te houden. Ook Goldman Sachs houdt rekening met een renteverhoging op relatief korte termijn.

Goldman Sachs houdt voor dit jaar nog steeds rekening met een stijging van het BBP met 11,40%, ook na de recente verhoging van de reserves die de banken verplicht zijn om aan te houden. Vorig jaar groeide de Chinese economie met 8,70%. De analisten van Goldman Sachs zijn van mening dat de export weer gaat aantrekken. Januari was een betere maand voor de export en alles wijst er op dat februari eveneens beter zal zijn. Lu Ting, hoofdeconoom voor Bank of America-Merrill Lynch in Hong Kong, is van mening dat het westen de capaciteit van de regering onderschat om de economie vlot te doen draaien. Het terugdraaien van de stimuleringsmaatregelen zal bovendien weinig problemen opleveren. Merrill Lynch rekent voor dit jaar op een groei met 10,10%. Ook andere bronnen verwachten dat de BBP-groei de kaap van 10% zal blijven overtreffen. Capital Economics rekent bijvoorbeeld op een groei met 10% rond. Lu Ting is van mening dat China de reserveverplichtingen bij de banken nog verder kan optrekken. Lu houdt zelfs rekening met een verhoging van de verplichtingen met anderhalf procent. Mark Williams van Capital Economics sluit niet uit dat de People's Bank of China al in maart haar basisrente gaat verhogen, kwestie van de inflatie in toom te houden. Ook Goldman Sachs houdt rekening met een renteverhoging op relatief korte termijn.