Wei Yao van Société Générale heeft in ieder geval al de voorspellingen voor het tweede kwartaal naar beneden aangepast. Ze gaat nu uit van een groei van het BBP met 7,40%, ten opzichte van voordien 7,60%. De titel van haar rapport luidde "China Q2 GDP preview: 'definite deceleration".

Daarmee zou de BBP-groei uitkomen onder de 7,50% die de Chinese regering zichzelf als doelstelling heeft opgelegd. Inmiddels heeft die regering al laten doorschemeren vrede te kunnen nemen met een lagere groeivoet, rekening gehouden met het feit dat we ons in een overgangsfase bevinden.

Wei Yao van Société Générale heeft in ieder geval al de voorspellingen voor het tweede kwartaal naar beneden aangepast. Ze gaat nu uit van een groei van het BBP met 7,40%, ten opzichte van voordien 7,60%. De titel van haar rapport luidde "China Q2 GDP preview: 'definite deceleration". Daarmee zou de BBP-groei uitkomen onder de 7,50% die de Chinese regering zichzelf als doelstelling heeft opgelegd. Inmiddels heeft die regering al laten doorschemeren vrede te kunnen nemen met een lagere groeivoet, rekening gehouden met het feit dat we ons in een overgangsfase bevinden.