De Chinese economie groeide in het laatste kwartaal van 2011 met 8,9% (geannualiseerd).

Dit lag onder de groei in het derde kwartaal, maar door de verslechterde marktomstandigheden lag een lager percentage al in de verwachting .

De markt reageerde positief om twee redenen. Ten eerste is de verwachting dat de Chinese regering een verdere daling van de groei zal willen voorkomen en daarom het monetaire beleid zal versoepelen.

Dit kan bijvoorbeeld door de vereiste kapitaalratio's te verlagen waardoor er meer geld in het systeem komt.

Ten tweede lijken de gegevens aan te geven dat de Chinese economie afstevent op een 'zachte' landing.

Een zachte landing wordt in het geval van China gezien als een groei tussen de 8% en 9% en een harde landing is een groei in de buurt van 7%.

De Chinese economie groeide in het laatste kwartaal van 2011 met 8,9% (geannualiseerd). Dit lag onder de groei in het derde kwartaal, maar door de verslechterde marktomstandigheden lag een lager percentage al in de verwachting . De markt reageerde positief om twee redenen. Ten eerste is de verwachting dat de Chinese regering een verdere daling van de groei zal willen voorkomen en daarom het monetaire beleid zal versoepelen. Dit kan bijvoorbeeld door de vereiste kapitaalratio's te verlagen waardoor er meer geld in het systeem komt. Ten tweede lijken de gegevens aan te geven dat de Chinese economie afstevent op een 'zachte' landing. Een zachte landing wordt in het geval van China gezien als een groei tussen de 8% en 9% en een harde landing is een groei in de buurt van 7%.