Tijdens het derde kwartaal groeide het BBP met 8,90%, tegenover een groei met 7,90% in het tweede kwartaal. De regering rekent er op dat de groei dit jaar makkelijk de beoogde doelstelling van een groei met 8% zal overtreffen.

Li is echter van mening dat de proactieve fiscale politiek en een soepele monetaire politiek voorlopig moet gehandhaafd worden, dit om de continuïteit en stabiliteit van de macro-economie te garanderen.

De Chinese economie is sterker dan verwacht opgeveerd van de wereldwijde economische crisis, onder dankzij de injectie van 4000 miljard yuan die de overheid gaf. Bovendien zijn de staatsbanken in snel tempo leningen gaan toestaan.

Li gaf toe dat vooral de door de staat gedomineerde industriesectoren - zoals bouw, staal en cement - aan de beterhand zijn. Anderzijds trekken ook de activiteiten in de privé-sector weer aan.

De binnenlandse vraag is een belangrijke factor geworden in de Chinese economie en dat belang zal in de komende jaren alleen nog maar gaan toenemen. De evolutie op de kredietmarkten wordt echter op de voet gevolgd, kwestie van overinvesteringen te voorkomen.

Tijdens het derde kwartaal groeide het BBP met 8,90%, tegenover een groei met 7,90% in het tweede kwartaal. De regering rekent er op dat de groei dit jaar makkelijk de beoogde doelstelling van een groei met 8% zal overtreffen. Li is echter van mening dat de proactieve fiscale politiek en een soepele monetaire politiek voorlopig moet gehandhaafd worden, dit om de continuïteit en stabiliteit van de macro-economie te garanderen. De Chinese economie is sterker dan verwacht opgeveerd van de wereldwijde economische crisis, onder dankzij de injectie van 4000 miljard yuan die de overheid gaf. Bovendien zijn de staatsbanken in snel tempo leningen gaan toestaan. Li gaf toe dat vooral de door de staat gedomineerde industriesectoren - zoals bouw, staal en cement - aan de beterhand zijn. Anderzijds trekken ook de activiteiten in de privé-sector weer aan. De binnenlandse vraag is een belangrijke factor geworden in de Chinese economie en dat belang zal in de komende jaren alleen nog maar gaan toenemen. De evolutie op de kredietmarkten wordt echter op de voet gevolgd, kwestie van overinvesteringen te voorkomen.