Zowel interne als externe factoren spelen een rol. Daarmee wordt het groeimodel van het afgelopen decennium - dat gebaseerd was op investeringen en export - zwaar op de proef gesteld.

De overheid werpt een tegengewicht op door de aangekondigde stimuleringsmaatregelen, zo merkt AXA Investment Management op. Toch zien de economen van AXA de risico's vooral aan de onderkant.

Vooral het aspect jobs gaat belangrijk worden. Het sociaal veiligheidsnet is nog niet perfect uitgebouwd en de gezinnen kunnen gaan sparen in plaats van spenderen.

AXA sluit sociale onrust niet uit. Er wordt voor 2009 nog een groei van 6,50% in plaats van 7,50% verwacht, op basis van een zwakker dan verwachte eerste jaarhelft.

Zowel interne als externe factoren spelen een rol. Daarmee wordt het groeimodel van het afgelopen decennium - dat gebaseerd was op investeringen en export - zwaar op de proef gesteld. De overheid werpt een tegengewicht op door de aangekondigde stimuleringsmaatregelen, zo merkt AXA Investment Management op. Toch zien de economen van AXA de risico's vooral aan de onderkant.Vooral het aspect jobs gaat belangrijk worden. Het sociaal veiligheidsnet is nog niet perfect uitgebouwd en de gezinnen kunnen gaan sparen in plaats van spenderen. AXA sluit sociale onrust niet uit. Er wordt voor 2009 nog een groei van 6,50% in plaats van 7,50% verwacht, op basis van een zwakker dan verwachte eerste jaarhelft.