In het tweede kwartaal is de Chinese economie met 7,50% gegroeid, ten opzichte van een groei van het BBP met 7,70% tijdens het eerste kwartaal.

De groeivertraging was conform de verwachtingen, zodat van negatieve reacties geen sprake was.

In Europa begint het weer te rommelen, waarbij Fitch vrijdagavond de kredietrating voor Frankrijk naar beneden aanpaste. Als reden werd verwezen naar de onzekere economische vooruitzichten en naar de behoefte voor structurele hervormingen bij onze zuiderburen.

De Franse kredietrating staat nu op AA-plus. Maar niet alleen in Frankrijk zijn er problemen, ook Portugal dreigt steeds dieper in het moeras verzeild te raken. De rendementen op de 10-jarige Portugese staatsobligatie zijn verleden vrijdag opnieuw gestegen.

In het tweede kwartaal is de Chinese economie met 7,50% gegroeid, ten opzichte van een groei van het BBP met 7,70% tijdens het eerste kwartaal. De groeivertraging was conform de verwachtingen, zodat van negatieve reacties geen sprake was. In Europa begint het weer te rommelen, waarbij Fitch vrijdagavond de kredietrating voor Frankrijk naar beneden aanpaste. Als reden werd verwezen naar de onzekere economische vooruitzichten en naar de behoefte voor structurele hervormingen bij onze zuiderburen. De Franse kredietrating staat nu op AA-plus. Maar niet alleen in Frankrijk zijn er problemen, ook Portugal dreigt steeds dieper in het moeras verzeild te raken. De rendementen op de 10-jarige Portugese staatsobligatie zijn verleden vrijdag opnieuw gestegen.