Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar groeide de Chinese economie met 9,70%, wat sneller was dan de 9,40% waar de analisten op hadden gerekend. Anderzijds versnelde de inflatie tot 5,40%, tegenover 5,20% verwacht.

Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde begin deze week nog dat China extra maatregelen moet treffen om de economische groei in te perken. Er kunnen met andere woorden meer renteverhogingen worden verwacht.

Volgens Credit Agricole CIB en Australia & New Zealand Banking Group zou de Chinese centrale bank al op heel korte termijn een verhoging van de reserveverplichtingen bij de banken overwegen.

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar groeide de Chinese economie met 9,70%, wat sneller was dan de 9,40% waar de analisten op hadden gerekend. Anderzijds versnelde de inflatie tot 5,40%, tegenover 5,20% verwacht. Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde begin deze week nog dat China extra maatregelen moet treffen om de economische groei in te perken. Er kunnen met andere woorden meer renteverhogingen worden verwacht. Volgens Credit Agricole CIB en Australia & New Zealand Banking Group zou de Chinese centrale bank al op heel korte termijn een verhoging van de reserveverplichtingen bij de banken overwegen.