De grootte van de Chinese economie bedraagt momenteel 8200 miljard dollar, ongeveer de helft van de Amerikaanse. Dat betekent dat wanneer de Chinese economie met 7,50% groeit, zoals in het tweede kwartaal het geval was, dit overeenstemt met een groei van 4% voor de Amerikaanse economie.

Die Amerikaanse economie is al decennialang niet meer met 4% gegroeid, dus kan ook moeilijk worden verwacht dat de Chinese met 7,50% zal blijven groeien. Is dat toch het geval, dan kan de Chinese economie wel degelijk de motor van de wereldeconomie blijven.

De grootte van de Chinese economie bedraagt momenteel 8200 miljard dollar, ongeveer de helft van de Amerikaanse. Dat betekent dat wanneer de Chinese economie met 7,50% groeit, zoals in het tweede kwartaal het geval was, dit overeenstemt met een groei van 4% voor de Amerikaanse economie. Die Amerikaanse economie is al decennialang niet meer met 4% gegroeid, dus kan ook moeilijk worden verwacht dat de Chinese met 7,50% zal blijven groeien. Is dat toch het geval, dan kan de Chinese economie wel degelijk de motor van de wereldeconomie blijven.