De economen twijfelen echter nog aan de betrouwbaarheid van het cijfer, gezien de evolutie van de elektriciteitsconsumptie. Het blijft bijzonder moeilijk om de cijfers te interpreteren. De beleggers reageren in ieder geval opgelucht, de belangrijkste indices noteren licht in de plus.

Bank of Japan koopt risicovolle beleggingen op

De Bank of Japan hanteert al jaren een rente van 0% tot 0,1% en heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarom andere

middelen ingezet.

Ze koopt niet alleen obligaties op maar ook meer risicovolle beleggingen als onroerend goed en aandelentrackers.

Allemaal met als doel om inflatie aan te wakkeren en het vertrouwen van consumenten te verbeteren. Tussen zeggen en doen schijnt echter nog een groot gat te zitten, in die zin dat tot nu toe minder is gedaan dan in het voorgenomen programma stond.

Donderdagochtend kondigde de bank aan om Yen 5 biljoen extra in te zetten tot een totale omvang van Yen 45 biljoen (Eur 720 mrd). Omdat een ander programma afloopt, is de verruiming per saldo beperkt.

De economen twijfelen echter nog aan de betrouwbaarheid van het cijfer, gezien de evolutie van de elektriciteitsconsumptie. Het blijft bijzonder moeilijk om de cijfers te interpreteren. De beleggers reageren in ieder geval opgelucht, de belangrijkste indices noteren licht in de plus.Bank of Japan koopt risicovolle beleggingen op De Bank of Japan hanteert al jaren een rente van 0% tot 0,1% en heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarom andere middelen ingezet. Ze koopt niet alleen obligaties op maar ook meer risicovolle beleggingen als onroerend goed en aandelentrackers. Allemaal met als doel om inflatie aan te wakkeren en het vertrouwen van consumenten te verbeteren. Tussen zeggen en doen schijnt echter nog een groot gat te zitten, in die zin dat tot nu toe minder is gedaan dan in het voorgenomen programma stond. Donderdagochtend kondigde de bank aan om Yen 5 biljoen extra in te zetten tot een totale omvang van Yen 45 biljoen (Eur 720 mrd). Omdat een ander programma afloopt, is de verruiming per saldo beperkt.