De consensusverwachting bij de economen lag namelijk slechts op een groei met 7,60%. Op kwartaalbasis was er nog sprake van een groei met 1,80%, ten opzichte van 2,20% in het derde kwartaal. Hier lag de consensusverwachting op een groei met 2%, zodat er wel degelijk sprake was van een misser.

Harrison Hu van UBS had de groeivertraging verwacht en was dus zeker niet echt verbaasd. In reactie op de publicatie van de BBP-cijfers is de Chinese beurs teruggevallen tot het laagste niveau in zes maanden. 2013 is dus eens te meer niet goed begonnen voor beleggers in Chinese aandelen.

De consensusverwachting bij de economen lag namelijk slechts op een groei met 7,60%. Op kwartaalbasis was er nog sprake van een groei met 1,80%, ten opzichte van 2,20% in het derde kwartaal. Hier lag de consensusverwachting op een groei met 2%, zodat er wel degelijk sprake was van een misser. Harrison Hu van UBS had de groeivertraging verwacht en was dus zeker niet echt verbaasd. In reactie op de publicatie van de BBP-cijfers is de Chinese beurs teruggevallen tot het laagste niveau in zes maanden. 2013 is dus eens te meer niet goed begonnen voor beleggers in Chinese aandelen.