Zhang Xiaoqiang, vice minister van de National Development & Reform Commission, maakte tevens bekend dat eveneens volgens de voorlopige cijfers de consumentenprijzen in het eerste kwartaal met ongeveer 3,50% zijn gestegen. Het is nu wachten op de definitieve cijfers.

Credit Agricole merkte op dat het BBP-cijfer niet meer dan een ruwe schatting geeft. Op kwartaalbasis is er sprake van een toename van het BBP met 1,60%, op jaarbasis met 6,50%. Dat is het traagste tempo voor de afgelopen drie jaar, aldus de hoofdeconoom van de Franse bank.

Chinese centrale bank kan verrassen met nieuws over rentedaling

Dariusz Kowalczyk van Credit Agricole is van mening dat de Chinese centrale bank kan verrassen met nieuws over een rentedaling of een nieuwe versoepeling van de reserverplichtingen voor de banken. Dergelijke maatregel zou er veel sneller dan verwacht kunnen komen, bijvoorbeeld al begin volgende week.

De vanmorgen gepubliceerde cijfers kunnen, wanneer ze worden bevestigd, de vrees voor een harde landing van de Chinese economie opnieuw doen toenemen. De People's Bank of China zal in ieder geval een waakzaam oogje in zeil blijven houden.

Zhang Xiaoqiang, vice minister van de National Development & Reform Commission, maakte tevens bekend dat eveneens volgens de voorlopige cijfers de consumentenprijzen in het eerste kwartaal met ongeveer 3,50% zijn gestegen. Het is nu wachten op de definitieve cijfers. Credit Agricole merkte op dat het BBP-cijfer niet meer dan een ruwe schatting geeft. Op kwartaalbasis is er sprake van een toename van het BBP met 1,60%, op jaarbasis met 6,50%. Dat is het traagste tempo voor de afgelopen drie jaar, aldus de hoofdeconoom van de Franse bank. Chinese centrale bank kan verrassen met nieuws over rentedaling Dariusz Kowalczyk van Credit Agricole is van mening dat de Chinese centrale bank kan verrassen met nieuws over een rentedaling of een nieuwe versoepeling van de reserverplichtingen voor de banken. Dergelijke maatregel zou er veel sneller dan verwacht kunnen komen, bijvoorbeeld al begin volgende week. De vanmorgen gepubliceerde cijfers kunnen, wanneer ze worden bevestigd, de vrees voor een harde landing van de Chinese economie opnieuw doen toenemen. De People's Bank of China zal in ieder geval een waakzaam oogje in zeil blijven houden.