De People's Bank of China zou volgend jaar tweemaal de rente verhogen, telkens met als eerste bedoeling om de opmars van de inflatie een halt toe te roepen. De basisrente bedraagt momenteel 5,56%.

De meeste economen zijn van mening dat er in 2011 een half procent aan de basisrente kan worden toegevoegd. Nomura International Ltd houdt zelfs rekening met een rentestijging met een vol procent.

Robert Subbaraman, chief economist voor Asia exclusief Japan bij Nomura, ziet het inflatiegevaar namelijk sterk gaan toenemen. De tot dusver aangekondigde maatregelen zullen aan efficiëntie verliezen, aldus Subbaraman. Hij merkt op dat 1% meer rente onvermijdelijk de koers van de yuan naar omhoog gaat duwen.

De People's Bank of China zou volgend jaar tweemaal de rente verhogen, telkens met als eerste bedoeling om de opmars van de inflatie een halt toe te roepen. De basisrente bedraagt momenteel 5,56%. De meeste economen zijn van mening dat er in 2011 een half procent aan de basisrente kan worden toegevoegd. Nomura International Ltd houdt zelfs rekening met een rentestijging met een vol procent. Robert Subbaraman, chief economist voor Asia exclusief Japan bij Nomura, ziet het inflatiegevaar namelijk sterk gaan toenemen. De tot dusver aangekondigde maatregelen zullen aan efficiëntie verliezen, aldus Subbaraman. Hij merkt op dat 1% meer rente onvermijdelijk de koers van de yuan naar omhoog gaat duwen.