De February Flash HSBC PMI, de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie in China, is teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden. Deze index stond bij het begin van deze maand op 48,30, waar maar op een terugval tot 49,50 was gerekend.

Een verzachtende omstandigheid was uiteraard de winterse omstandigheden in sommige delen van het land, maar die verklaren niet alleen de terugval van de February Flash HSBC PMI. Elke sub-index verslechterde en dat belooft niet veel goeds voor de economische evolutie in de komende maanden.

De February Flash HSBC PMI, de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie in China, is teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden. Deze index stond bij het begin van deze maand op 48,30, waar maar op een terugval tot 49,50 was gerekend. Een verzachtende omstandigheid was uiteraard de winterse omstandigheden in sommige delen van het land, maar die verklaren niet alleen de terugval van de February Flash HSBC PMI. Elke sub-index verslechterde en dat belooft niet veel goeds voor de economische evolutie in de komende maanden.