Frederic Neumann, co-head of Asia Economics Research bij HSBC, stelt vast dat de indices van de aankoopmanagers in Taiwan en Zuid-Korea het veel beter doen. Dat betekent dat een deel van de Chinese productiecapaciteit ook naar deze landen wordt overgeplaatst.

Volgens Neumann is het een onmiskenbaar feit dat de Chinese economie aan concurrentiekracht verliest en dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch ook. De Chinese economie verkeert volop in een transitiefase van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie.

Frederic Neumann, co-head of Asia Economics Research bij HSBC, stelt vast dat de indices van de aankoopmanagers in Taiwan en Zuid-Korea het veel beter doen. Dat betekent dat een deel van de Chinese productiecapaciteit ook naar deze landen wordt overgeplaatst. Volgens Neumann is het een onmiskenbaar feit dat de Chinese economie aan concurrentiekracht verliest en dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch ook. De Chinese economie verkeert volop in een transitiefase van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie.