Ooit zal China tegen een muur aanbotsen, zoals ook met de Verenigde Staten is gebeurd bij het uitbreken van de subprime crisis in 2007. Stilaan wordt duidelijk dat de kredietverstrekking in China één van de grootste uitdagingen is waarmee de westerse wereld wordt geconfronteerd.

Het land vertoont de eerste symptomen van een financiële crisis, maar voorlopig die zich niet helemaal door. Dat heeft vooral te maken met het feit dat China met strakke teugels wordt bestuurd door de communistische partij. Deze heeft voorlopig het ergste onheil kunnen bezweren, maar economen vrezen dat het toch ooit zal mislopen in China.

Ooit zal China tegen een muur aanbotsen, zoals ook met de Verenigde Staten is gebeurd bij het uitbreken van de subprime crisis in 2007. Stilaan wordt duidelijk dat de kredietverstrekking in China één van de grootste uitdagingen is waarmee de westerse wereld wordt geconfronteerd. Het land vertoont de eerste symptomen van een financiële crisis, maar voorlopig die zich niet helemaal door. Dat heeft vooral te maken met het feit dat China met strakke teugels wordt bestuurd door de communistische partij. Deze heeft voorlopig het ergste onheil kunnen bezweren, maar economen vrezen dat het toch ooit zal mislopen in China.