De index van de aankoopmanagers steeg vorige maand weliswaar tot 41,20, maar bevindt zich nog steeds onder het niveau van 50. Elk cijfer onder 50 wijst in de richting van een krimp van de activiteiten.

De terugval in de export doet de Chinese economie veel pijn gedaan en heeft al geleid tot flink wat bedrijfssluitingen. De overheid heeft maatregelen genomen om de groei te stimuleren, maar voorlopig hebben die nog geen succes gehad.

In november is de export voor de eerste keer in zeven jaar gedaald en voor december wordt eveneens een daling verwacht. De cijfers daaromtrent worden binnenkort bekendgemaakt.

De index van de aankoopmanagers steeg vorige maand weliswaar tot 41,20, maar bevindt zich nog steeds onder het niveau van 50. Elk cijfer onder 50 wijst in de richting van een krimp van de activiteiten.De terugval in de export doet de Chinese economie veel pijn gedaan en heeft al geleid tot flink wat bedrijfssluitingen. De overheid heeft maatregelen genomen om de groei te stimuleren, maar voorlopig hebben die nog geen succes gehad.In november is de export voor de eerste keer in zeven jaar gedaald en voor december wordt eveneens een daling verwacht. De cijfers daaromtrent worden binnenkort bekendgemaakt.