Volgens HSBC Holdings en Markit Economics is de purchasing managers' index vorige maand gestegen tot 56,10. De index wordt opgesteld op basis van een onderzoek uitgevoerd bij 400 bedrijven.

Op basis van de evolutie van de index van de aankoopmanagers mag worden verondersteld dat de groei van de Chinese economie is versneld tot boven het niveau van 10%.

Anderzijds neemt de vrees voor meer inflatie toe. Vandaag herhaalde Liu Mingkang, de Chinese bankregulator, dat het gevaar voor een economische oververhitting aanwezig blijft.

Hij herhaalde nogmaals dat asset bubbles een dreiging blijven vormen, maar dat de banken anderzijds over genoeg kapitaal beschikken om kredieten te blijven toestaan en de groei dus te blijven ondersteunen.

Sun Mingchun, hoofdeconoom China bij Nomura Holdings Inc. in Hong Kong gelooft dat de Chinese economie in het vierde kwartaal met 11% is gegroeid. Hij ziet anderzijds de eerste signalen die wijzen op een economische oververhitting.

Hiroshi Morikawa, senior strateeg bij MU Investments Co, is van mening dat China ook dit jaar de groeimotor van de wereldeconomie gaat blijven. Morikawa wijst er op dat de eerste handelsdag vaak als een barometer voor de rest van het jaar mag worden beschouwd.

De MSCI Asia Pacific Index steeg vorig jaar met 34% en dat was de sterkste stijging sinds 2003. Vooral de groeimarkten presteerden vorig jaar sterk.

De MSCI Emerging Markets Index gaf een stijging met 75% te zien, terwijl de MSCI World Index of Developed Economies een stijging met maar 27 % liet optekenen.

Volgens HSBC Holdings en Markit Economics is de purchasing managers' index vorige maand gestegen tot 56,10. De index wordt opgesteld op basis van een onderzoek uitgevoerd bij 400 bedrijven. Op basis van de evolutie van de index van de aankoopmanagers mag worden verondersteld dat de groei van de Chinese economie is versneld tot boven het niveau van 10%. Anderzijds neemt de vrees voor meer inflatie toe. Vandaag herhaalde Liu Mingkang, de Chinese bankregulator, dat het gevaar voor een economische oververhitting aanwezig blijft. Hij herhaalde nogmaals dat asset bubbles een dreiging blijven vormen, maar dat de banken anderzijds over genoeg kapitaal beschikken om kredieten te blijven toestaan en de groei dus te blijven ondersteunen. Sun Mingchun, hoofdeconoom China bij Nomura Holdings Inc. in Hong Kong gelooft dat de Chinese economie in het vierde kwartaal met 11% is gegroeid. Hij ziet anderzijds de eerste signalen die wijzen op een economische oververhitting. Hiroshi Morikawa, senior strateeg bij MU Investments Co, is van mening dat China ook dit jaar de groeimotor van de wereldeconomie gaat blijven. Morikawa wijst er op dat de eerste handelsdag vaak als een barometer voor de rest van het jaar mag worden beschouwd. De MSCI Asia Pacific Index steeg vorig jaar met 34% en dat was de sterkste stijging sinds 2003. Vooral de groeimarkten presteerden vorig jaar sterk. De MSCI Emerging Markets Index gaf een stijging met 75% te zien, terwijl de MSCI World Index of Developed Economies een stijging met maar 27 % liet optekenen.