Zo is de index van de aankoopmanagers teruggevallen tot 51,50, waardoor de kaap van 50 gevaarlijk dicht in zicht komt. Die kaap van 50 wordt algemeen beschouwd als de grens tussen groeien en niet-groeien. Boven 50 is er sprake van groei, daaronder mogen we van een krimp spreken.

Anderzijds zijn de indicatoren over de Japanse economie verdeeld van kwaliteit. De Japanse index van de aankoopmanagers is gestegen tot 52,50 en dat is het hoogste niveau sinds maart van dit jaar. De consensusverwachting lag op een indexstand van 51,50, zodat de verwachtingen duidelijk geklopt werden.

Zo is de index van de aankoopmanagers teruggevallen tot 51,50, waardoor de kaap van 50 gevaarlijk dicht in zicht komt. Die kaap van 50 wordt algemeen beschouwd als de grens tussen groeien en niet-groeien. Boven 50 is er sprake van groei, daaronder mogen we van een krimp spreken. Anderzijds zijn de indicatoren over de Japanse economie verdeeld van kwaliteit. De Japanse index van de aankoopmanagers is gestegen tot 52,50 en dat is het hoogste niveau sinds maart van dit jaar. De consensusverwachting lag op een indexstand van 51,50, zodat de verwachtingen duidelijk geklopt werden.