De evolutie van de index van de aankoopmanagers toont inmiddels aan dat de Chinese economie inderdaad in snel tempo aan het vertragen is en mogelijk op een harde landing afstevent. Maar een nog groter probleem dreigt dat van het schaduwbankieren te worden.

De Chinese dominostenen beginnen één voor één om te vallen in het universum van dat schaduwbankieren. Er zou een hele reeds van faillissementen op komst zijn bij wealth management products, waardoor een aantal trusts (zogenaamde schaduwbanken) overkop zouden kunnen gaan. Het kunnen dus nog spannende weken worden in China.

De evolutie van de index van de aankoopmanagers toont inmiddels aan dat de Chinese economie inderdaad in snel tempo aan het vertragen is en mogelijk op een harde landing afstevent. Maar een nog groter probleem dreigt dat van het schaduwbankieren te worden. De Chinese dominostenen beginnen één voor één om te vallen in het universum van dat schaduwbankieren. Er zou een hele reeds van faillissementen op komst zijn bij wealth management products, waardoor een aantal trusts (zogenaamde schaduwbanken) overkop zouden kunnen gaan. Het kunnen dus nog spannende weken worden in China.