In Hong Kong noteert de Hang Seng Index ongeveer een half procent hoger, terwijl op de Chinese beurzen vanwege een feestdag niet wordt gehandeld.

In Singapore moet de Straits Times Index lichtjes terrein prijsgeven. Op de valutamarkten bereikte de yen een nieuw piekniveau voor de afgelopen drie weken.

Gemengd economisch beeld in Azië

Azië laat volgens Theodoor Gilissen Bankiers een nogal gemengd beeld zien. De Chinese inkoopmanagersindex steeg tot 53, ruim boven het niveau dat groei aangeeft. Positief is dat het aantal orders stijgt, negatief dat de export en de onroerend goedmarkt verzwakken en de inflatie weer toeneemt.

Het Japanse tankanrapport, dat de economische ontwikkelingen bespreekt, viel op het eerste gezicht tegen. Met name de grotere producenten hebben het moeilijk. Daarentegen doen de kleinere ondernemingen het beter en dat kan de Japanse economie steunen. Zij zijn immers belangrijk voor de werkgelegenheid en ook voor de economische groei.

In China is de non-manufacturing purchasing managers' index, zeg maar de index van de aankoopmanagers in de dienstensector in maart gestegen tot 58, wat het hoogste niveau voor de afgelopen zes maanden is.

Toch is het nog altijd niet helemaal duidelijk of de Chinese economie aan een harde landing gaat kunnen ontsnappen. Sommige analisten sluiten niet uit dat de People's Bank of China weldra nieuwe maatregelen gaat aankondigen die de economie kunnen stimuleren.

In Hong Kong noteert de Hang Seng Index ongeveer een half procent hoger, terwijl op de Chinese beurzen vanwege een feestdag niet wordt gehandeld. In Singapore moet de Straits Times Index lichtjes terrein prijsgeven. Op de valutamarkten bereikte de yen een nieuw piekniveau voor de afgelopen drie weken. Gemengd economisch beeld in Azië Azië laat volgens Theodoor Gilissen Bankiers een nogal gemengd beeld zien. De Chinese inkoopmanagersindex steeg tot 53, ruim boven het niveau dat groei aangeeft. Positief is dat het aantal orders stijgt, negatief dat de export en de onroerend goedmarkt verzwakken en de inflatie weer toeneemt. Het Japanse tankanrapport, dat de economische ontwikkelingen bespreekt, viel op het eerste gezicht tegen. Met name de grotere producenten hebben het moeilijk. Daarentegen doen de kleinere ondernemingen het beter en dat kan de Japanse economie steunen. Zij zijn immers belangrijk voor de werkgelegenheid en ook voor de economische groei. In China is de non-manufacturing purchasing managers' index, zeg maar de index van de aankoopmanagers in de dienstensector in maart gestegen tot 58, wat het hoogste niveau voor de afgelopen zes maanden is. Toch is het nog altijd niet helemaal duidelijk of de Chinese economie aan een harde landing gaat kunnen ontsnappen. Sommige analisten sluiten niet uit dat de People's Bank of China weldra nieuwe maatregelen gaat aankondigen die de economie kunnen stimuleren.