De daling van de goudprijs was al groot, maar de zilverprijs is zelfs nog sterker geraakt. Zilver krijgt naar verwachting te maken met een lagere vraag vanuit de industrie en heeft als vervanger van goud ook last van de klappen in dat edelmetaal. De zilverprijs verloor meer dan 11%.

Basismetalen en olie daalden ook na de zwakkere Chinese data en zwakkere cijfers van de Amerikaanse fabriekssector. Het was geen verrassing dat ook valuta uit grondstofproducerende landen daalden, zoals de Australische-, Nieuw-Zeelandse- en Canadese dollar en de Mexicaanse peso.

Ook wereldwijde aandelenmarkten hadden te lijden onder de gepubliceerde Chinese cijfers, omdat hierdoor de verwachting voor de wereldwijde economische groei verlaagd werd.

De daling van de goudprijs was al groot, maar de zilverprijs is zelfs nog sterker geraakt. Zilver krijgt naar verwachting te maken met een lagere vraag vanuit de industrie en heeft als vervanger van goud ook last van de klappen in dat edelmetaal. De zilverprijs verloor meer dan 11%. Basismetalen en olie daalden ook na de zwakkere Chinese data en zwakkere cijfers van de Amerikaanse fabriekssector. Het was geen verrassing dat ook valuta uit grondstofproducerende landen daalden, zoals de Australische-, Nieuw-Zeelandse- en Canadese dollar en de Mexicaanse peso. Ook wereldwijde aandelenmarkten hadden te lijden onder de gepubliceerde Chinese cijfers, omdat hierdoor de verwachting voor de wereldwijde economische groei verlaagd werd.