Dick Poon, general manager bij Heraeus Metals Hong Kong Ltd., verwacht dat de Chinese consumptie in 2014 van goud kan terugvallen tot het niveau van 2012. Dezelfde trend zou zich ook aftekenen in een aantal andere landen uit de regio Asia Pacific.

Tijdens de Gouden Week, die op 1 mei is begonnen, zijn de verkopen bij de juweliers in Hong Kong met bijna 30% gedaald. De cijfers zijn afkomstig van Haywood Cheung, president van de Chinese Gold & Silver Exchange Society. Die verwacht niet meteen een opleving van de vraag in de loop van dit jaar.

Dick Poon, general manager bij Heraeus Metals Hong Kong Ltd., verwacht dat de Chinese consumptie in 2014 van goud kan terugvallen tot het niveau van 2012. Dezelfde trend zou zich ook aftekenen in een aantal andere landen uit de regio Asia Pacific. Tijdens de Gouden Week, die op 1 mei is begonnen, zijn de verkopen bij de juweliers in Hong Kong met bijna 30% gedaald. De cijfers zijn afkomstig van Haywood Cheung, president van de Chinese Gold & Silver Exchange Society. Die verwacht niet meteen een opleving van de vraag in de loop van dit jaar.