Die prijzen trekken aan in het snelste tempo voor de afgelopen twee jaar. De People's Bank of China ondervroeg 20.000 mensen in 50 steden en daaruit bleek dat 74% van de ondervraagden de prijzen als te hoog ervoer.

Dat komt neer op een stijging met 15,60% ten opzichte van het derde kwartaal. De Chinese centrale bank heeft de reserverplichtingen voor de banken verhoogd, maar tot dusver de basisrente nog niet verhoogd.

Yao Wei, econoom bij Societe Generale SA in Hong Kong, is van mening dat een rentestijging nochtans noodzakelijk zal zijn om het inflatiegevaar in te tomen. Dat gevaar moedt beleggers aan om hun spaargeld in aandelen en andere activa te beleggen.

Die prijzen trekken aan in het snelste tempo voor de afgelopen twee jaar. De People's Bank of China ondervroeg 20.000 mensen in 50 steden en daaruit bleek dat 74% van de ondervraagden de prijzen als te hoog ervoer. Dat komt neer op een stijging met 15,60% ten opzichte van het derde kwartaal. De Chinese centrale bank heeft de reserverplichtingen voor de banken verhoogd, maar tot dusver de basisrente nog niet verhoogd. Yao Wei, econoom bij Societe Generale SA in Hong Kong, is van mening dat een rentestijging nochtans noodzakelijk zal zijn om het inflatiegevaar in te tomen. Dat gevaar moedt beleggers aan om hun spaargeld in aandelen en andere activa te beleggen.