De banken worden opgezadeld met probleemkredieten, zoals ook de Amerikaanse banken destijds.

Volgens Mobius is er toch een groot verschil tussen toen en nu, want de Chinese banken zijn eigendom van de staat en die zal dus niet toelaten dat de banken overkop gaan.

Op de FundForum meeting in Monaco verklaarde Mobius dat problemen zoals in 2008 bij Bear Stearns, Merrill Lynch en Lehman Brothers zich in China niet zullen voordoen.

Tot dusver heeft de Chinese centrale bank geweigerd om de banken een helpende hand toe te steken, maar volgens Mobius heeft dit te maken met het feit dat de overheid de banken een lesje wil leren. Ze zijn hun boekje namelijk ver te buiten gaan wat schaduwbankieren betreft.

De banken worden opgezadeld met probleemkredieten, zoals ook de Amerikaanse banken destijds. Volgens Mobius is er toch een groot verschil tussen toen en nu, want de Chinese banken zijn eigendom van de staat en die zal dus niet toelaten dat de banken overkop gaan. Op de FundForum meeting in Monaco verklaarde Mobius dat problemen zoals in 2008 bij Bear Stearns, Merrill Lynch en Lehman Brothers zich in China niet zullen voordoen. Tot dusver heeft de Chinese centrale bank geweigerd om de banken een helpende hand toe te steken, maar volgens Mobius heeft dit te maken met het feit dat de overheid de banken een lesje wil leren. Ze zijn hun boekje namelijk ver te buiten gaan wat schaduwbankieren betreft.