De Bank of China stelde dat er grenzen zijn aan het makkelijk toegankelijk geld dat tot dusver de opleving van de Chinese economie heeft gestimuleerd. De afgelopen dagen werd regelmatig gewaarschuwd voor het vormen van nieuwe zeepbellen.

Franics Lun, general manager Fulbright Securities Ltd. in Hong Kong, stelt dat de Chinese centrale bank zich op de eerste plaats zorgen maakt over de vastgoedsector.

Daar stelt zich het probleem van de waarderingen, die inderdaad fors zijn opgelopen. Door nu op de rem te gaan staan, probeert de Chinese centrale bank te vermijden dat zich op langere termijn een zeepbel vormt.

De Bank of China stelde dat er grenzen zijn aan het makkelijk toegankelijk geld dat tot dusver de opleving van de Chinese economie heeft gestimuleerd. De afgelopen dagen werd regelmatig gewaarschuwd voor het vormen van nieuwe zeepbellen. Franics Lun, general manager Fulbright Securities Ltd. in Hong Kong, stelt dat de Chinese centrale bank zich op de eerste plaats zorgen maakt over de vastgoedsector. Daar stelt zich het probleem van de waarderingen, die inderdaad fors zijn opgelopen. Door nu op de rem te gaan staan, probeert de Chinese centrale bank te vermijden dat zich op langere termijn een zeepbel vormt.