Volgens de People's Bank of China zijn er dringend wijzigingen in het ontwikkelingsmodel van het land nodig. De economen van de centrale bank bestuderen een systeem dat een beter overzicht geeft over de gezondheidstoestand van de financiële sector.

Bedoeling is om overdreven risico's te voorkomen. Volgens de People's Bank of China is de economie weliswaar aan de beterhand, maar zijn er dringend aanpassingen aan het economisch weefsel noodzakelijk.

Het is met name de bedoeling om de afhankelijkheid van de export af te bouwen en de binnenlandse consumptie te verstevigen. Ook het stimuleringsplan voor een bedrag van 4000 miljard yuan was gericht op het versterken van de binnenlandse consumptie.

Ondanks een groei van de economie met 8,90% tijdens het derde kwartaal berust het economisch herstel zijn extra maatregelen noodzakelijk om de economische groei te consolideren.

Het is met name opletten geblazen voor overinvesteringen in sommige sectoren. In september waarschuwde de People's Bank of China al dat die overinvesteringen tot jobverlies en tot financiële chaos konden leiden.

Volgens de People's Bank of China zijn er dringend wijzigingen in het ontwikkelingsmodel van het land nodig. De economen van de centrale bank bestuderen een systeem dat een beter overzicht geeft over de gezondheidstoestand van de financiële sector. Bedoeling is om overdreven risico's te voorkomen. Volgens de People's Bank of China is de economie weliswaar aan de beterhand, maar zijn er dringend aanpassingen aan het economisch weefsel noodzakelijk. Het is met name de bedoeling om de afhankelijkheid van de export af te bouwen en de binnenlandse consumptie te verstevigen. Ook het stimuleringsplan voor een bedrag van 4000 miljard yuan was gericht op het versterken van de binnenlandse consumptie. Ondanks een groei van de economie met 8,90% tijdens het derde kwartaal berust het economisch herstel zijn extra maatregelen noodzakelijk om de economische groei te consolideren. Het is met name opletten geblazen voor overinvesteringen in sommige sectoren. In september waarschuwde de People's Bank of China al dat die overinvesteringen tot jobverlies en tot financiële chaos konden leiden.