Het was al de tweede keer sinds medio oktober dat de People's Bank of China de basisrente met een kwart procent verhoogde. De maatregel is bedoeld om de inflatie af te remmen.

Daarnaast wil de Chinese centrale bank de vorming van zeepbellen voorkomen. Tenslotte is het ook de bedoeling om een oververhitting van de Chinese economie te voorkomen.

Als gevolg van de renteverhoging steeg de koers van de yuan tot het hoogste niveau voor de afgelopen vijf weken. De benchmark lending rate in China bedraagt momenteel 5,81%.

Het was al de tweede keer sinds medio oktober dat de People's Bank of China de basisrente met een kwart procent verhoogde. De maatregel is bedoeld om de inflatie af te remmen. Daarnaast wil de Chinese centrale bank de vorming van zeepbellen voorkomen. Tenslotte is het ook de bedoeling om een oververhitting van de Chinese economie te voorkomen. Als gevolg van de renteverhoging steeg de koers van de yuan tot het hoogste niveau voor de afgelopen vijf weken. De benchmark lending rate in China bedraagt momenteel 5,81%.