Die hoop werd echter de kop ingeslagen door Yi Gang, vice gouverneur van de Chinese centrale bank.

China zal waarschijnlijk de posities in goud als deel van haar valutareserves beperken tot 1% tot 2% van het totaal, zo merkte Yi op.

Het is momenteel onduidelijk hoe groot de Chinese goudreserves zijn. Het laatst bekende getal dateert al van 2009, toen bedroeg de reserve 1054 ton.

Dat was toen ongeveer 1,80% van de totale reserves. De kans is dus niet onbestaande dat de vooropgestelde limiet van 2% inmiddels werd bereikt, wat betekent dat China op de goudmarkt in de komende maanden hoofdzakelijk zal schitteren door zijn afwezigheid.

Die hoop werd echter de kop ingeslagen door Yi Gang, vice gouverneur van de Chinese centrale bank. China zal waarschijnlijk de posities in goud als deel van haar valutareserves beperken tot 1% tot 2% van het totaal, zo merkte Yi op. Het is momenteel onduidelijk hoe groot de Chinese goudreserves zijn. Het laatst bekende getal dateert al van 2009, toen bedroeg de reserve 1054 ton. Dat was toen ongeveer 1,80% van de totale reserves. De kans is dus niet onbestaande dat de vooropgestelde limiet van 2% inmiddels werd bereikt, wat betekent dat China op de goudmarkt in de komende maanden hoofdzakelijk zal schitteren door zijn afwezigheid.