Hij verwijst in dat verband naar de algemene economische situatie, die wereldwijd allesbehalve solide mag worden genoemd. Zhou is van mening dat de Chinese overheid zeer omzichtig moet omspringen met het doorvoeren van de exit-strategie, het afbouwen van de maatregelen die de economische groei ondersteunen.

Premier Wen Jiabao sprak de dag voordien al over een voorzichtige monetaire politiek die China zal moeten voeren. De yuan zal in de visie van Wen stabiel moeten blijven, ook al groeide het Chinees BBP met 10,70% tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar.

Zijn regering is begonnen met het verstrakken van de kredietverstrekking, waarbij de inflatiedreiging nauwlettend wordt afgewogen tegen de risico's verbonden aan het feit dat zwakke economische groei in de Verenigde Staten en Europa de groei van de export zal afremmen.

David Cohen, hoofdeconoom bij Action Economics in Singapore, is van mening dat China zeer voorzichtig zal omspringen met het economisch remsysteem. Het land heeft een hogere groei nodig dan andere landen om de werkloosheid op te lossen en de politieke stabiliteit te garanderen.

De centrale bank van China heeft de koersen van de yuan al sinds juli 2008 vastgepind op ongeveer 6,80 yuan voor 1 dollar. In de afgelopen weken waren de valutahandelaren de yuan in de gaten aan het houden met het oog op een mogelijke koersstijging.

Hij verwijst in dat verband naar de algemene economische situatie, die wereldwijd allesbehalve solide mag worden genoemd. Zhou is van mening dat de Chinese overheid zeer omzichtig moet omspringen met het doorvoeren van de exit-strategie, het afbouwen van de maatregelen die de economische groei ondersteunen. Premier Wen Jiabao sprak de dag voordien al over een voorzichtige monetaire politiek die China zal moeten voeren. De yuan zal in de visie van Wen stabiel moeten blijven, ook al groeide het Chinees BBP met 10,70% tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar. Zijn regering is begonnen met het verstrakken van de kredietverstrekking, waarbij de inflatiedreiging nauwlettend wordt afgewogen tegen de risico's verbonden aan het feit dat zwakke economische groei in de Verenigde Staten en Europa de groei van de export zal afremmen. David Cohen, hoofdeconoom bij Action Economics in Singapore, is van mening dat China zeer voorzichtig zal omspringen met het economisch remsysteem. Het land heeft een hogere groei nodig dan andere landen om de werkloosheid op te lossen en de politieke stabiliteit te garanderen. De centrale bank van China heeft de koersen van de yuan al sinds juli 2008 vastgepind op ongeveer 6,80 yuan voor 1 dollar. In de afgelopen weken waren de valutahandelaren de yuan in de gaten aan het houden met het oog op een mogelijke koersstijging.