De People's Bank of China probeert op die manier de groei van de kredietverstrekking af te remmen. Die kredietverstrekking is zo sterk gestegen dat de vrees voor zeepbellen op de vastgoedmarkt en op de beurs sterk is toegenomen. Uit verschillende hoeken werd daar recent voor gewaarschuwd.

De centrale bank bood voor een bedrag van 60 miljard yuan (ongeveer 8,80 miljard dollar) aan een rendement van 1,3684% aan, tegenover een rendement van 1,3280% bij een vorige emissie in december.

De Chinese regering heeft al herhaaldelijk aangegeven niet te zullen toestaan dat er nieuwe zeepbellen worden gevormd. Vorig jaar is de kredietverlening in het land snel gestegen, volgens een aantal analisten zelfs te snel.

De People's Bank of China staat voor de moeilijke taak om de economische groei te ondersteunen, terwijl anderzijds moet worden voorkomen dat de speculanten er in slagen om zeepbellen te blazen.

De People's Bank of China probeert op die manier de groei van de kredietverstrekking af te remmen. Die kredietverstrekking is zo sterk gestegen dat de vrees voor zeepbellen op de vastgoedmarkt en op de beurs sterk is toegenomen. Uit verschillende hoeken werd daar recent voor gewaarschuwd. De centrale bank bood voor een bedrag van 60 miljard yuan (ongeveer 8,80 miljard dollar) aan een rendement van 1,3684% aan, tegenover een rendement van 1,3280% bij een vorige emissie in december. De Chinese regering heeft al herhaaldelijk aangegeven niet te zullen toestaan dat er nieuwe zeepbellen worden gevormd. Vorig jaar is de kredietverlening in het land snel gestegen, volgens een aantal analisten zelfs te snel. De People's Bank of China staat voor de moeilijke taak om de economische groei te ondersteunen, terwijl anderzijds moet worden voorkomen dat de speculanten er in slagen om zeepbellen te blazen.