De basisrente (benchmark lending rate) bedraagt na de renteverhoging met een kwart procent van afgelopen weekend nu 5,81%. Die zou op het einde van 2011 geleidelijk aan verhoogd worden tot 6,65%.

China wordt geconfronteerd met de ergste inflatie in meer dan twee jaar. Naast de renteverhogingen zou de Chinese centrale bank ook de reserveverplichtingen voor de banken kunnen verhogen.

Wang Qian, chief China economist bij JP Morgan, is van mening dat de vrees voor oververhitting van de Chinese economie nog steeds aanwezig blijft. De winsten van de Chinese bedrijven stegen over de afgelopen 11 maanden met 49,40%, tegenover 7,80% tijdens dezelfde periode van 2009.

De basisrente (benchmark lending rate) bedraagt na de renteverhoging met een kwart procent van afgelopen weekend nu 5,81%. Die zou op het einde van 2011 geleidelijk aan verhoogd worden tot 6,65%. China wordt geconfronteerd met de ergste inflatie in meer dan twee jaar. Naast de renteverhogingen zou de Chinese centrale bank ook de reserveverplichtingen voor de banken kunnen verhogen. Wang Qian, chief China economist bij JP Morgan, is van mening dat de vrees voor oververhitting van de Chinese economie nog steeds aanwezig blijft. De winsten van de Chinese bedrijven stegen over de afgelopen 11 maanden met 49,40%, tegenover 7,80% tijdens dezelfde periode van 2009.