Yi maakt zich met name zorgen over de sterke koersdaling van de yen, waardoor de Chinese reminbi van de markt dreigt te worden gedrukt. Sommige analisten waarschuwen dat Japan zijn munt aan het gebruiken is om concurrentieel voordeel te krijgen op de valutamarkten.

De People's Bank of China zal in ieder geval rekenen met het effect van de politiek van quantitative easing zoals die door verschillende landen wordt gevoerd. Ook de nieuwe Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye liet al weten klaar te zijn om de strijd tegen de verzwakking van de yen te voeren.

Yi maakt zich met name zorgen over de sterke koersdaling van de yen, waardoor de Chinese reminbi van de markt dreigt te worden gedrukt. Sommige analisten waarschuwen dat Japan zijn munt aan het gebruiken is om concurrentieel voordeel te krijgen op de valutamarkten. De People's Bank of China zal in ieder geval rekenen met het effect van de politiek van quantitative easing zoals die door verschillende landen wordt gevoerd. Ook de nieuwe Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye liet al weten klaar te zijn om de strijd tegen de verzwakking van de yen te voeren.