Andy Xie, een onafhankelijke econoom die voordien voor Morgan Stanley werkte, is van mening dat het daarbij niet zal blijven. Hij denkt dat de People's Bank of China in de komende maanden resoluut de rente gaat verhogen.

De Chinese centrale bank gaat die rente zelfs minstens viermaal verhogen, aldus Xie. Het inflatiegevaar wordt in China namelijk schromelijk overschat, de officiële cijfers zijn bovendien onbetrouwbaar.

Mogelijk ligt de echte inflatie duidelijk boven de 5%, waar de Chinese overheid slechts 4,90% rapporteerde. Volgens Xie zal de Shanghai Composite moeilijk kunnen stijgen zolang de inflatie niet is bedwongen.

Andy Xie, een onafhankelijke econoom die voordien voor Morgan Stanley werkte, is van mening dat het daarbij niet zal blijven. Hij denkt dat de People's Bank of China in de komende maanden resoluut de rente gaat verhogen. De Chinese centrale bank gaat die rente zelfs minstens viermaal verhogen, aldus Xie. Het inflatiegevaar wordt in China namelijk schromelijk overschat, de officiële cijfers zijn bovendien onbetrouwbaar. Mogelijk ligt de echte inflatie duidelijk boven de 5%, waar de Chinese overheid slechts 4,90% rapporteerde. Volgens Xie zal de Shanghai Composite moeilijk kunnen stijgen zolang de inflatie niet is bedwongen.