Als gevolg van de signalen over een groeivertraging heeft de Chinese beurs een stevige correctie ondergaan. Yang Guozhong van de People's Bank of China zei in een interview met China Finance dat een overschot aan cash nog steeds het belangrijkste probleem vormt.

De Chinese centrale bank zal daarom op een bepaald moment haar basisrente moeten verhogen. Het is namelijk van het allergrootste belang dat het teveel aan liquiditeiten weggewerkt wordt.

Brian Jackson, in Hong Kong strateeg voor Royal Bank of Canada, is van mening dat de prijsdruk nu al meer dan een jaar aanhoudt en dat de inflatie in de komende maanden ongetwijfeld gaat versnellen.

Als gevolg van de signalen over een groeivertraging heeft de Chinese beurs een stevige correctie ondergaan. Yang Guozhong van de People's Bank of China zei in een interview met China Finance dat een overschot aan cash nog steeds het belangrijkste probleem vormt. De Chinese centrale bank zal daarom op een bepaald moment haar basisrente moeten verhogen. Het is namelijk van het allergrootste belang dat het teveel aan liquiditeiten weggewerkt wordt. Brian Jackson, in Hong Kong strateeg voor Royal Bank of Canada, is van mening dat de prijsdruk nu al meer dan een jaar aanhoudt en dat de inflatie in de komende maanden ongetwijfeld gaat versnellen.