Zij deed dit om de toenemende stress te verlichten en om voldoende ruimte te creëren voor de toenemende vraag naar krediet met het oog op het Chinese nieuwjaar.

Toen vorige week donderdag de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie (net) onder de 50 uitkwam (de scheiding tussen verwachte groei en krimp), doken de aandelenmarkten in Azië en vervolgens ook in Europa en de Verenigde Staten echter omlaag, waardoor per saldo op de meeste beurzen een verlies voor de week opleverde.

De Chinese inkoopmanagersindex wordt overigens samengesteld door HSBC en is naar de mening van ABN Amro minder betrouwbaar dan de index die door de Chinese overheid wordt samengesteld. Zelfs positieve cijfers van de Europese inkoopmanagers konden de negatieve ontwikkeling niet keren.

Zij deed dit om de toenemende stress te verlichten en om voldoende ruimte te creëren voor de toenemende vraag naar krediet met het oog op het Chinese nieuwjaar. Toen vorige week donderdag de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie (net) onder de 50 uitkwam (de scheiding tussen verwachte groei en krimp), doken de aandelenmarkten in Azië en vervolgens ook in Europa en de Verenigde Staten echter omlaag, waardoor per saldo op de meeste beurzen een verlies voor de week opleverde. De Chinese inkoopmanagersindex wordt overigens samengesteld door HSBC en is naar de mening van ABN Amro minder betrouwbaar dan de index die door de Chinese overheid wordt samengesteld. Zelfs positieve cijfers van de Europese inkoopmanagers konden de negatieve ontwikkeling niet keren.