Bovendien is volgens de nieuwjaarsboodschap van Zhou de financiële crisis nog niet helemaal bezworen. De gouverneur verwacht niet dat de Chinese monetaire politiek grote wijzigingen zal ondergaan.

Het land zal economisch nog steeds geconfronteerd worden met zwakte in de exportmarkten. Bovendien dreigen er industriële overcapaciteit en het ontstaan van zeepbellen.

Dit jaar werden voor een recordbedrag van 9210 miljard yuan of 1300 miljard dollar geld aan kredieten toegestaan door de banken. Die kredietstroom dreigt de prijzen voor vastgoed en de aandelenkoersen op te drijven.

De People's Bank of China wil volgend jaar investeringen in nieuwe strategische industrietakken aanmoedigen, alsmede zwakke stukken van de economie en de gemeenschap aanpakken.

De Shanghai Composite Index is dit jaar met 80% gestegen, dit als gevolg van een herstel van de bedrijfswinsten. De Chinese economie herstelde van haar zwakste groei in bijna 10 jaar.

Bovendien is volgens de nieuwjaarsboodschap van Zhou de financiële crisis nog niet helemaal bezworen. De gouverneur verwacht niet dat de Chinese monetaire politiek grote wijzigingen zal ondergaan. Het land zal economisch nog steeds geconfronteerd worden met zwakte in de exportmarkten. Bovendien dreigen er industriële overcapaciteit en het ontstaan van zeepbellen. Dit jaar werden voor een recordbedrag van 9210 miljard yuan of 1300 miljard dollar geld aan kredieten toegestaan door de banken. Die kredietstroom dreigt de prijzen voor vastgoed en de aandelenkoersen op te drijven. De People's Bank of China wil volgend jaar investeringen in nieuwe strategische industrietakken aanmoedigen, alsmede zwakke stukken van de economie en de gemeenschap aanpakken. De Shanghai Composite Index is dit jaar met 80% gestegen, dit als gevolg van een herstel van de bedrijfswinsten. De Chinese economie herstelde van haar zwakste groei in bijna 10 jaar.