De beleidsmaatregelen die nodig zijn om de Chinese vastgoedsector af te koelen staan volgens professor Stefan Duchateau echter diametraal tegenover elkaar.

Een rentestijging moet immers de vastgoedsector terug onder controle brengen, maar om de industriële activiteit aan te zwengelen is een rentedaling nodig.

De Chinese overheid manoeuvreert nu behoedzaam op de interbancaire markt door tijdelijk liquiditeit te onttrekken, telkens wanneer ze oordeelt dat opnieuw teveel geld afvloeit naar de vastgoedzeepbel.

De aandelenmarkten hebben deze strategie intussen ook wel in de gaten: koersen van aandelen in de bouwsector kleuren groen, koersen van op consumptie gerichte aandelen echter steeds roder - voor een goed begrip: in China geldt er een omgekeerde kleurcode: rood betekent daar stijging, terwijl groen duidt op een daling ...Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De beleidsmaatregelen die nodig zijn om de Chinese vastgoedsector af te koelen staan volgens professor Stefan Duchateau echter diametraal tegenover elkaar. Een rentestijging moet immers de vastgoedsector terug onder controle brengen, maar om de industriële activiteit aan te zwengelen is een rentedaling nodig. De Chinese overheid manoeuvreert nu behoedzaam op de interbancaire markt door tijdelijk liquiditeit te onttrekken, telkens wanneer ze oordeelt dat opnieuw teveel geld afvloeit naar de vastgoedzeepbel. De aandelenmarkten hebben deze strategie intussen ook wel in de gaten: koersen van aandelen in de bouwsector kleuren groen, koersen van op consumptie gerichte aandelen echter steeds roder - voor een goed begrip: in China geldt er een omgekeerde kleurcode: rood betekent daar stijging, terwijl groen duidt op een daling ...Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.