De Chinese beurzen blijven archislecht presteren en dat zou te maken kunnen hebben met het verlies aan concurrentiekracht van de Chinese exportgerichte bedrijven. Die bedrijven moeten steeds hogere lonen betalen en dat heeft tot gevolg dat steeds meer productie naar andere landen wordt overgeplaatst.

De iShares China Large Cap ETF is dit jaar al 11% van zijn waarde verloren, de iShares MSCI China ETF (MCHI) meer dan 10%. Ter vergelijking: de iShares MSCI Taiwan ETF (EWT) verloor maar 6,70%. De iShares MSCI South Korea Capped ETF (EWY) verloor dan weer meer dan 10%, deels als gevolg van de ontwaarding van de koers van de won.

De Chinese beurzen blijven archislecht presteren en dat zou te maken kunnen hebben met het verlies aan concurrentiekracht van de Chinese exportgerichte bedrijven. Die bedrijven moeten steeds hogere lonen betalen en dat heeft tot gevolg dat steeds meer productie naar andere landen wordt overgeplaatst. De iShares China Large Cap ETF is dit jaar al 11% van zijn waarde verloren, de iShares MSCI China ETF (MCHI) meer dan 10%. Ter vergelijking: de iShares MSCI Taiwan ETF (EWT) verloor maar 6,70%. De iShares MSCI South Korea Capped ETF (EWY) verloor dan weer meer dan 10%, deels als gevolg van de ontwaarding van de koers van de won.