Daarmee liet deze Shanghai Composite een nieuw dieptepunt sinds 15 januari 2009 optekenen. Bovendien lijkt de bodem nog niet in zicht te zijn.

Zhang Haidong, analist bij Tebon Securities Co, gelooft niet dat we dit jaar moeten rekenen op een herstel van de beurskoersen. Hij ziet de benchmark beursindex terugvallen richting 1900 punten alvorens er van enig herstel sprake kan zijn.

Zhang vindt het met andere woorden nog te vroeg om op koopjesjacht te trekken.

Vooral consumentengoederen zaten vandaag in het hoekje waar de slagen vallen, met onder andere klappen in sectoren als sterke dranken.

Kweichow Moutai Co zag de koers voor de derde dag op rij dalen, waardoor het gemiddeld verlies voor de sector consumer staples over de afgelopen maand tot 20% oploopt.

Chengdu B-Ray Media Co was anderzijds op dagbasis met een verlies van 10% een opvallende daler.

Daarmee liet deze Shanghai Composite een nieuw dieptepunt sinds 15 januari 2009 optekenen. Bovendien lijkt de bodem nog niet in zicht te zijn. Zhang Haidong, analist bij Tebon Securities Co, gelooft niet dat we dit jaar moeten rekenen op een herstel van de beurskoersen. Hij ziet de benchmark beursindex terugvallen richting 1900 punten alvorens er van enig herstel sprake kan zijn.Zhang vindt het met andere woorden nog te vroeg om op koopjesjacht te trekken. Vooral consumentengoederen zaten vandaag in het hoekje waar de slagen vallen, met onder andere klappen in sectoren als sterke dranken. Kweichow Moutai Co zag de koers voor de derde dag op rij dalen, waardoor het gemiddeld verlies voor de sector consumer staples over de afgelopen maand tot 20% oploopt. Chengdu B-Ray Media Co was anderzijds op dagbasis met een verlies van 10% een opvallende daler.